ua en ru

Домінік Стросс-Кан постав перед судом в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальному домаганні

Колишній директор - розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан постав перед судом в Нью-Йорку за звинуваченням за 7 пунктами, серед яких сексуальне домагання, спроба згвалтування і незаконне позбавлення волі, передає РБК з посиланням на Reuters. На слуханнях у нью-йоркському суді Стросс-Кан з'явився разом зі своєю дружиною.
Як повідомили раніше адвокати підозрюваного, Стросс-Кан не визнає себе винним ні по одному з пунктів звинувачення.
62-річний Домінік Стросс-Кан був заарештований три тижні тому в аеропорту м. Нью-Йорка, коли колишній директор - розпорядник МВФ збирався сісти на літак, що виконував рейс до Парижа. Так, 15 травня ц.р. стало відомо, що Стросс-Кан заарештований департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у спробі згвалтування покоївки готелю, в якому він проживав, 34-річної мігрантки з Гани.
19 травня ц.р. велике журі нью-йоркського суду пред'явило Домініку Стросс-Кану звинувачення за 7 пунктами. Серед них чотири пов'язано з сексуальними домаганнями і сексуальними діями відносно покоївки готелю, одне - зі спробою згвалтування, одне - з незаконним позбавленням волі і одне - з іншими насильницькими діями.