ua en ru

Домінік Стросс-Кан 10 лютого 2011 р. виступив за реформування міжнародної валютної системи

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан 10 лютого 2011 р. виступив за реформування міжнародної валютної системи, в першу чергу за розширення спеціальних прав запозичення, в цілях сприяння стабільності міжнародній фінансовій системі. Виступаючи на симпозіумі, що відбувся у Вашингтоні, Домінік Стросс-Кан заявив, що в даний час спостерігається відновлення світової економіки, однак воно супроводжується дисбалансом, передає "Сіньхуа".
"Безробіття як і раніше знаходиться на високому рівні, безперервне збільшення різниці доходів чинить тиск на міжнародне співтовариство, а рух міжнародних активів і коливання курсів валют кидають виклики фінансовій стабільності. Відмова від реформування діючої міжнародної валютної системи, можливо, призведе до повторного спалаху кризи в майбутньому", - попередив Домінік Стросс-Кан.
Єдиним шляхом для подолання міжнародної кризи 2008 р. є налагодження незвичайного міжнародного політичного співробітництва. У новій економічній ситуації у світовій економіці як і раніше буде потрібно міжнародне співробітництво. На думку Домініка Стросс-Кана, включення валют держав з ринком, що розвивається в котирування валют спеціальних прав запозичення, які зіграють особливо важливу роль у зміцненні стабільності міжнародної валютної системи, буде корисно для цієї системи в цілому.
"Реформування міжнародної валютної системи є не науковим дослідженням чи абстрактним питанням, а реальним заходом, який буде сприяти підтримці балансу світової економіки, її тривалого відновлення і запобігання спалаху нової кризи", - додав Домінік Стросс-Кан.