ua en ru

Частка бюджетних готелів в Києві становить близько 75%, - експерти

Незважаючи на поступове збільшення числа якісних готелів, на даний момент в структурі пропозиції об'єктів готельної нерухомості в столиці продовжують переважати бюджетні готелі і готелі середньої цінової категорії, частка яких становить близько 75% готельного ринку Києва. Про це йдеться в аналітичному бюлетені "Ринок нерухомості України. Підсумки 2011 р.", підготовленим Ernst & Young.

"Більшість даних об'єктів представлені реконструйованими готелями (споруди 1970-1980-х рр..), Які, як правило, не відповідають всім сучасним вимогам до об'єктів готельної нерухомості", - йдеться в доповіді.

За підсумками минулого року на ринку готельної нерухомості Києва представлено близько 145 об'єктів готельного типу, загальний номерний фонд яких становить близько 10,5 тис. номерів, говориться звіті.

У Ernst & Young також підкреслюють, що на даний момент в Києві тільки чотири готелі функціонують під міжнародним управлінням - п'ятизіркові InterContinental і Hyatt Regency, чотиризірковий Radisson Blu та тризірковий Ibis. Решта готелі знаходяться під місцевим управлінням, підкреслюють аналітики. З національних компаній експерти виділяють Premier International, Reikartz Hotel Management і Royal Hospitality Group.

Експерти також відзначають, що ціни на готельні послуги в Києві завищені в порівнянні з аналогічними категоріями готелів в розвинених містах Європи.

Нагадаємо, раніше глава Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов заявив, що Київ на 90% готовий до проведення Євро-2012.