ua en ru

Прибутковість нових 5-річних держоблігацій Італії відновила рекорд, склавши 6,47%

Прибутковість нових 5-річних державних облігацій Італії на розміщенні сьогодні відновила рекорд за час існування єврозони, склавши 6,47%, передає Reuters. Попередній рекорд по прибутковості таких паперів був встановлений на аукціоні місяць тому, коли італійське казначейство розмістило 5-річні бонди під прибутковість 6,29%.
Як повідомляється в матеріалах Міністерства фінансів Італії, казначейство продало папери з погашенням у вересні 2016 р. на загальну суму 3 млрд євро.
"Результати аукціону виглядають хорошими з формальної точки зору: прибутковість виявилася нижчою за ту, яку ми зараз спостерігаємо на вторинному ринку, випуск розміщений в повному обсязі. Проте ставки на цих аукціонах продовжують рости, затьмарюючи картину в довгостроковій перспективі", - прокоментував ситуацію з італійськими держоблігаціями аналітик інвестиційного банку Credit Agricole Пітер Четвелл.
Останнім часом Італія скоротила обсяги розміщення держоблігацій, реагуючи на тиск ринку, проте найближчим часом їй доведеться нарощувати запозичення, щоб зайняти на ринку планові 440 млрд євро в 2012 р.