ua en ru

Добкін близький до того, щоб піти у відставку, - Аваков

В.о. глави МВС Арсен Аваков заявляє, що голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін близький до того, щоб піти у відставку.

В.о. глави МВС Арсен Аваков заявляє, що голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін близький до того, щоб піти у відставку. Про це Аваков заявив журналістам в кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я як харків'янин в тому числі говорю з усіма сторонами та закликаю всі сторони, євромайданівців покинути території ОДА, тому що вона тепер ваша. Добкіна (закликаю) - подати у відставку. І я думаю, що він близький до цього рішення", - сказав він.

Він додав, що жертв у Харкові за підсумками масових протестів немає.

"На високому емоційному тлі це протистояння відбувається другий день. Жертв, постраждалих, убитих і побитих також немає, але і розуміння також немає. Сторони знаходяться в ситуації перманентного конфлікту. Міліція отримала наказ не застосовувати силу", - додав він.

Аваков також висловився за знесення пам'ятника Леніну у Харкові.

"Знести пам'ятник Леніну, але в установленому порядку. Тому що якщо він впаде, то під низом знаходиться станція метро, дуже високо, і це створить серйозні проблеми", - зазначив в.о. глави МВС.