ua en ru

До 25 січня в Києві демонтують 140 самовільно встановлених кіосків, - КМДА

До 25 січня 2014 р. будуть демонтовані понад 140 кіосків, самовільно встановлених в останні місяці 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

До 25 січня 2014 р. будуть демонтовані понад 140 кіосків, самовільно встановлених в останні місяці 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.
Відповідне доручення профільним службам дав виконуючий обов'язки голови КМДА Анатолій Голубченко під час розширеної апаратної наради. Він також наголосив, що у разі не виконання протокольного доручення, вже 26 січня будуть прийняті відповідні кадрові рішення.
"Хотів би наголосити, що у столиці мають бути демонтовані всі самовільно встановлені МАФи. Крім того, я наполягаю на належному виконанні покладених функцій на відповідні структурні підрозділи міськдержадміністрації та попереджаю про можливі кадрові рішення", - зазначив Анатолій Голубченко.
Як повідомили у Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища, вже завтра, 14 січня 2014 року, о 10:00 відбудеться демонтаж нововстановленого торговельного ряду з трьох тимчасових споруд (павільйонів), загальною площею близько 150 кв. м, який було незаконно встановлено в ніч з 7 на 8 січня 2014 року поблизу вул. Княжий затон, 21.
Крім того, у Департаменті містобудування та архітектури нагадують, що у столиці затверджено комплексну схему розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності у Києві.
Схема передбачає зменшення кількості МАФів у місті до кінця 2014 року до 6500 одиниць, які будуть розміщені у конкретно визначених місцях з урахуванням обмежень та вимог. Важливо, що тимчасові споруди будуть однотипними, що позитивно вплине на загальний архітектурний вигляд території, де ці споруди розміщуватимуться.