ua en ru

ДНР "порушила справу" проти Порошенка, Яценюка і Турчинова

ДНР "порушила справу" проти Порошенка, Яценюка і Турчинова ДНР вирішила притягти Порошенка до "кримінальної відповідальності"

Так звана "генеральна прокуратура" так званої "Донецької народної республіки" "порушила кримінальну справу проти Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова "за фактом розв'язування війни" на Донбасі, передає сепаратистський "Донецьке агентство новин".

"Порушити кримінальну справу за фактом планування, підготовки, розв'язування та ведення агресивної війни державними посадовими особами України, за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 423 ч. 2 КК ДНР", - говориться в "постанові про порушення справи".

За даними ДНР, внаслідок військових дій на Донбасі загальне число постраждалих мирних громадян перевищило 4 тис. осіб. "Загинуло більше 1000 громадян, понад 3000 отримали поранення і каліцтва, зруйновані більше 2000 будинків і споруд, а також об'єктів життєзабезпечення", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в квітні 2014 р. проросійські сепаратисти захопили владу в Луганську та Донецьку. Нові українські власті почали антитерористичну операцію. Донбаських сепаратистів підтримує Росія: зброєю, бойовиками, на міжнародній арені. У ході військового конфлікту, за даними ООН, на Донбасі загинуло вже 5,6 тис. осіб.