ua en ru

ДНР/ЛНР просять заборонити в'їзд в ЄС Яценюку і Турчинову

ДНР/ЛНР просять заборонити в'їзд в ЄС Яценюку і Турчинову Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов

Самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" звернулися до Президента Франції Франсуа Олланд і канцлеру ФРН Ангелі Меркель з проханням заборонити в'їзд на територію Європейського союзу прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, секретаря РНБО Олександра Турчинова, міністра внутрішніх справ Арсену Авакову, міністру оборони Степану Полтораку, главі Адміністрації Президента України Борису Ложкіну, губернатору Дніпропетровської області Ігорю Коломойському. Про це йдеться у спільному зверненні глав ДНР і ЛНР Олександра Захарченко та Ігоря Теслярської до Президента Франції Франсуа Олланд і канцлеру ФРН Ангелі Меркель.

"Ми змушені звернутися до вас, як до гарантів мінських домовленостей, з проханням чинити тиск на Україну, аж до введення персональних та економічних санкцій, для спонукання її керівництва до виконання Комплексу заходів, затвердженого контактною групою 12 лютого цього року в Мінську при Вашій активній участі", - йдеться у зверненні.

Зокрема, лідери ДНР і ЛНР просять заборонити в'їзд на територію Євросоюзу за злочини проти людяності відносно нашого народу, за масові порушення прав людини, знищення мирного населення за допомогою військового терору та економічної блокади наступним громадянам України: Яценюк, Полторак, Турчинов, Аваков, Ложкін, Коломойський".

Лідери бойовиків на Донбасі звинуватили Україну в зриві графіка відведення важких озброєнь. Також Захарченко і Плотницький незадоволені, що Верховна Рада України досі не визначила межі районів Донбасу, на які поширюється закон про особливий порядок місцевого самоврядування.
"Зі свого боку підтверджуємо відданість мінським домовленостям і готовність до повного і вичерпного політичного врегулювання конфлікту", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, сьогодні в ДНР заявили, що мінські домовленості на межі зриву через те, що Верховна Рада досі не прийняла постанову про визначення районів Донбасу з особливим статусом.