ua en ru

Для підприємств ВПК Харківської обл. необхідний портфель замовлень на 1 млрд грн, - Мінпромополітики.

Для підприємств ВПК Харківської обл. необхідний портфель замовлень на 1 млрд грн. Про це йшлося у Харкові на нараді за участю голова Агентства з питань оборонно-промислового комплексу Костянтина Кучера, повідомляє прес-служба Мінпромполітики України.
В першу чергу, представники Мінпромполітики оглянули на підприємствах виробничі цехи, дослідні лабораторії, зразки техніки та продукції, зустрілися з представниками трудових колективів. Керівництвом ХДВП, в свою чергу, було окреслено стан справ на підприємстві, основні результати його діяльності у 2009 р. та головні завдання на поточний рік. Зокрема, на підприємстві ліквідовано заборгованість із заробітної плати, зупинено відтік кадрів, розпочато процес набору основних виробничих працівників, а також вдвічі зросла продуктивність праці, втричі - випуск та реалізація продукції. Але на сьогодні перед підприємством ще є низка завдань, які необхідно вирішити для остаточної стабілізації фінансово-економічної ситуації та досягнення економічного підйому ХДВП. Учасники наради відзначили, що для досягнення цієї мети надзвичайно важливим є своєчасно і повною мірою сформувати портфель замовлень, забезпечити рентабельність реалізованої продукції не менше, ніж на 20%, досягнути показника обсягів товарного випуску не менше, ніж 1 млрд грн тощо.
Також Мінпромполітики за участі керівництва ДП "Завод ім.Малишева", конструкторських бюро ім.Морозова та двигунобудування було обговорено стан виконання підприємствами зовнішньоекономічних зобов'язань, державних оборонних замовлень з виготовлення танку БМ "Оплот" та модернізації Т-64 до рівня БМ "Булат".