ua en ru

Для квіткового оформлення Києва в 2012 р. буде використано 15 млн квітів, - Київзеленбуд

У нинішньому році фахівці "Київзеленбуду" для квіткового оформлення столиці планують використати 15 млн кольорів, в тому числі -75 тис. ампельних. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми плануємо здійснити квіткове оформлення мостових переходів, зупинок міського транспорту і спільно з жителями столиці оформимо балкони квітами і проведемо конкурс на кращий квітучий балкон. Більш того, в наших планах - влаштувати на схилі вулиці Інститутської клумбу зустрічаючого міста, ескіз якої, до речі, вже погоджено з УЄФА", - зазначив генеральний директор" Київзеленбуд" Микола Назаренко.

За словами Назаренко, 80% квітів виростять в оранжереях районних комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень. Уже в березні-квітні вздовж лісових масивів при в'їзді в місто фахівці висадять понад 30 тис. квітучих кущів, період цвітіння яких доводиться на травень-червень.

"Враховуючи великий обсяг робіт, які нам необхідно виконати, ми будемо запрошувати до співпраці школярів та активну студентську молодь, яка спеціалізується в області озеленення та благоустрою. Ми плануємо капітально відремонтувати газони, а також влаштувати на 26 об'єктах стаціонарні поливні - зрошувальні системи. Безумовно, це не забезпечить 100% полив, тому ми влаштуємо локальні свердловини і організуємо забір води з водойм. Крім того, закупимо необхідне обладнання і задіємо всі поливної-мийні машини, наявні резервуари для поливу, які будуть встановлені на тракторні причепи", - сказав Назаренко.

Крім того, як раніше повідомив глава глава КМДА Олександр Попов Київ готовий до футбольного чемпіонату Євро-2012 на 90%.