ua en ru

Для роботи Антикорупційному бюро необхідно залучити понад 1 тис. осіб, - Чорновіл

Для роботи Антикорупційному бюро буде необхідно залучити понад 1 тис. осіб.

Для роботи Антикорупційному бюро буде необхідно залучити понад 1 тис. осіб. Про це сьогодні РБК-Україна розповіла Тетяна Чорновол.

Вона розповіла, що на першому етапі необхідно буде залучити близько 500 осіб, а потім і більше.

На сьогодні є два законопроекти. Згідно одного законопроекту Антикорупційне бюро має бути підпорядковане уряду, а згідно іншого - РНБО. Чорновіл вважає, що Антикорупційне бюро має бути підпорядковане саме РНБО.

"Ми пропонуємо призначення директора на засіданні РНБО, беруть участь міністри Кабінету міністрів, прем'єр, Президент, бо боротьби з корупцією не буде, якщо немає політичної волі", - сказала вона. Крім того, у своєму законопроекті Чорновіл пропонує криміналізацію корупції.

Вона повідомила, що Антикорупційне бюро буза займатися найперше чиновниками 1-3 рангу, а також керівниками державних підприємств.

Чорновол наголосила на тому, що невідомо, коли законопроект буде внесений на розгляд у Верховну Раду. Вона також додала, що прийняти закон буде складно, бо вже сьогодні відомо, що певні представники Партії регіонів роблять усе можливе, щоб депутати за цей законопроект не проголосували.