ua en ru

Діагноз німецьких лікарів після медогляду Тимошенко збігається з висновками українських медиків, - Богатирьова

Діагноз німецьких лікарів після медичного огляду екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, фактично підтвердив висновки, що попередньо були зроблені українськими медиками. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр, міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова під час зустрічі з німецькими лікарями, які обстежували Тимошенко, передає прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Богатирьова зазначила, що усі рекомендації фахівців щодо терапевтичного лікування пацієнтки будуть враховані при подальшому її лікуванні.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка, у свою чергу, запевнив представників німецької делегації у тому, що українська сторона й надалі буде всіляко сприяти тому, аби Тимошенко отримувала належну допомогу та, у разі потреби, необхідне їй лікування і за межами Качанівської колонії.

Німецькі фахівці повідомили про те, що 7 березня вони мають намір передати та обговорити з українськими колегами остаточні висновки щодо стану здоров'я Тимошенко, а також узгодити рекомендації щодо подальшої реабілітації та лікування пацієнтки.

Нагадаємо, 14-15 лютого незалежна міжнародна медична комісія, в яку, зокрема, входили німецькі фахівці, зробила обстеження стану здоров'я Тимошенко і встановила, що екс-прем'єр не потребує операції.