ua en ru

Дії Порошенко підтримують 47% українців, 35,5% - не підтримують, - опитування

Дії Президента України Петра Порошенка підтримують 47% українців, а 35,5% - не підтримують.

Дії Президента України Петра Порошенка підтримують 47% українців, а 35,5% - не підтримують. Про це свідчать дані всеукраїнського опитування, проведеного 5-12 вересня Інститутом соціальної і політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України.

"Рішення і дії новообраного глави держави Петра Порошенка вважають більш або менш адекватними розвитку ситуації в країні в цілому близько 47% респондентів, в тій чи іншій мірі неадекватними - 35,5%. Для порівняння: у травні цього року в. о. Президента Олександр Турчинов "отримав" відповідно 26,9% зі знаком "+" і 53% зі знаком "-", - йдеться в повідомленні інституту.

Найбільша частка позитивних оцінок дій Президента у Західному регіоні (67,7%). Порівняно менше вона в Центральному та Південному регіонах - 48,1% і 43,7%, відповідно. При цьому на Сході країни дії Порошенко оцінили негативно: негативних оцінок - 49,5%, позитивних - 33,7%.

В той же час позитивна оцінка діяльності Президента не стала перешкодою критичній оцінці опитаними його кадрових призначень на посади міністрів оборони, закордонних справ, генерального прокурора, голови Національного банку та ін.). В тій чи іншій мірі задоволені цими призначеннями 27,9% респондентів, швидше і зовсім не задоволені - 42,4% (варіант відповіді "мені це байдуже" обрали 3,6%, "важко відповісти" - 26,2%).

Повідомляється, що всього було опитано 2 тис. респондентів у 166 населених пунктах (з них 68 - міські, 98 - сільські) всіх регіонів України за винятком Криму і м. Севастополя.

Нагадаємо, Петро Порошенко переміг на виборах в Президенти України, проведених 25 травня 2014 р.