ua en ru

Дія положень Кіотського протоколу продовжена до 2020 р

У столиці Катара м. Доха конференція держав - членів ООН завершила роботу з формування юридичної бази для боротьби з проблемою викидів парникового газу. Представники майже 200 країн підтримали ініціативу про продовження дій положень Кіотського протоколу до 2020 р., повідомляє Associated Press.

Разом з тим фахівці не прогнозують значного зрушення у бік зменшення викидів газів, що призводять до розігрівання атмосфери планети, оскільки на долю країн, що підтримали положення, доводиться тільки 15% від загального обсягу емісії. До США, Індії і Китаю, які ніколи не ратифікували протокол, приєдналися Канада, Японія, Нова Зеландія і Росія, що вийшли з угоди.

Протокол, підписаний в 1997 р., направлений на встановлення норм викидів у атмосферу парникових газів, термін його дії закінчувався до кінця 2012 р. В рамках конференції ініціативна група країн оголосила об намір до 2015 р. розробити документ, що містить екологічні норми, який був би обов'язковий для всіх держав ООН.

Читайте також: Викиди вуглекислого газу в світі на 14% перевищують поставлену до 2020 р. мету обмеження парникової емісії, - ЮНЕП