ua en ru

Deutsche Bank підвищив прогноз по зростанню ВВП Китаю в II півріччі 2013 р. до 7,7%

Deutsche Bank підвищив прогноз по зростанню ВВП Китаю в другій половині року з 7,6% до 7,7%, спираючись на макроекономічні дані, що надходять з Китаю. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

До теперішнього часу аналітики німецького банку очікували зростання на 7,6%. Економіст банку Ма Цзюнь, який проводив аналіз стану економіки Китаю, відзначив поліпшення ситуації і певне відновлення економіки після дуже слабких показників на початку року.
Підтвердженням цьому стала сьогоднішня статистика з ділової активності в промисловому секторі від банку HSBC.

Згідно з опублікованими даними індекс PMI досяг максимуму за останні 4 місяці, показавши різке зростання порівняно з минулим місяцем.

У серпні показник склав 50,1 пункту проти 47,7 у липні. Тоді, нагадаємо, індикатор показав мінімальну відмітку за 11 місяців.
Експерти відзначають, що відновлення проходить за рахунок заходів влади по "тонкій настройці" економіки, а найбільш позитивним моментом вважають той факт, що зростання спостерігається на тлі збереження слабкості на зовнішньому ринку.

Основним драйвером зростання ділової активності виступив компонент нових замовлень, який досяг у серпні позначки 50,5 пункту проти 46,6 у серпні. А ось компонент зайнятості, хоча і показав зростання, все ще залишається нижче позначки в 50 пунктів.

Нагадаємо, що влада Китаю на цей рік поставили досить скромне завдання щодо зростання ВВП - всього 7,5%. Проте в поточних умовах темпи зростання не так важливі, керівники Китаю хочуть перебудувати структуру економіки і з швидкорослого шляху перейти на більш помірний, але зате стійкий.