ua en ru

Deutsche Bank відкрив "Укртрансгаз" кредитну лінію на 53,5 млн евро для модернізації газопроводу "Союз"

ДК "Укртрансгаз" та Deutsche Bank AG підписали договір про відкриття кредитної лінії у розмірі 53,5 млн євро для реалізації проекту модернізації компресорної станції "Бар" газопроводу "Союз". Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

За кошти кредиту планується продовжити термін експлуатації газових компресорів станції "Бар" ще на 15 років, знизити на 28% об'єми використання паливного газу, а також підвищити коефіцієнт корисної дії газових компресорів.

"Укртрансгаз" очікує, що кредитні кошти погашатимуться за рахунок скорочення витрат на паливний газ.
Згідно з підписаною угодою, період кредитування складає 10 років і 9 місяців з моменту перерахування кредитних коштів. Німецькою стороною планується профінансувати 85% вартостей проекту шляхом надання кредиту німецьким банком Deutsche Bank AG, 15% буде профінансовано ДК "Укртрансгаз" за рахунок власних коштів.

Магістральний газопровід "Союз" здійснює транзит природного газу до країн Європи за Ужгородським напрямом. Проектна потужність складає 26 млрд куб. м в рік, проектний тиск 7,5 МПа, діаметр 1420 мм, довжина газопроводу 1569 км. Компресорна станція "Бар" була введена в експлуатацію в 1979 р., має 7 газоперекачувальних агрегатів загальною потужністю 70 тис. кВт.

Читайте також: Президент схвалив надання держгарантій на 560 млн грн для модернізації газопроводу "Союз".