ua en ru

Deutsche Bank і Ferrostaal готові вкласти в модернізацію ГТС України 5-7 млрд дол., - "Нафтогаз"

Deutsche Bank і німецькі енергетичні компанії готові вкласти в модернізацію ГТС України 5-7 млрд дол. Про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун на круглому столу "Шляхи ефективного використання газотранспортної системи України, реверс, транзит, створення східноєвропейського газового хабу", передає кореспондент РБК-Україна.

"І Deutsche Bank, і енергетичні компанії, в тому числі і Ferrostaal, не проти взятися за весь об'єм роботи - модернізацію всієї ГТС України. Це великий об'єм робіт, в межах 5-7 млрд дол., але це в багато разів менше, ніж обхідні газпроводи, які будуються, побудовані, і які хочуть побудувати", - заявив Чупрун.

За його словами, сьогодні Deutsche Bank і німецька компанія Ferrostaal уже вкладають в реконструкцію ГТС.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб продовжити роботу з модернізації ГТС за допомогою німецьких енергетичних компаній. Це Ferrostaal і Deutsche Bank, який нам фінансує пілотний проект модернізації ГТС "Союз", це модернізації і реконструкція, компресорний бар. За цим - якщо тільки підтвердяться всі обіцянки і те, що в нас закладено в контракті, якщо тільки ця станція вийде на відповідні параметри, які ми задали - в нас попереду ще 11 компресорних станцій на газопроводі "Союз". Фронт робіт великий", - заявив Чупрун.