ua en ru

Сім міністерств підписали Меморандум щодо секторальної децентралізації, - Зубко

Сім міністерств підписали Меморандум щодо секторальної децентралізації, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Підписання меморандуму очікувалося 2 роки

Сім міністерств підписали Меморандум щодо секторальної децентралізації. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба віце-прем'єра.

"Документ зараз уклали представники 7 українських міністерств, зокрема Мінрегіон, Мінекології, Мінінфраструктури, Мінкульт, Міносвіти, Міністерство охорони здоров'я і Мінфін. Другою стороною документу є Проект експертної підтримки врядування та економічного розвитку, який фінансується Міністерством міжнародних справ торгівлі і розвитку Канади", - зазначається в повідомленні.

Зубко підкреслив, що підписання меморандуму очікувалося 2 роки.

"Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ ініціювало підписання згаданого Меморандуму, який підписали 10 міністерств. Це подія, яку ми чекали два роки, тому що координація зусиль всіх міністерств важлива і дає синергію, яка має відобразитися на якості життя кожної української родини", - наголосив віце-прем'єр під час підписання.

Зокрема, сторони домовились створити механізм координації секторальної децентралізації між Мінрегіоном та іншими центральними органами виконавчої влади у вигляді Координаційного комітету. Стороною Меморандуму може у подальшому стати будь-яка урядова або неурядова організація або установа, зацікавлена в підтримці реформи децентралізації в Україні.

Нагадаємо, за останній рік місцеві бюджети зросли на 34 мільярди гривень.