ua en ru

Депутати привітали Джамалу з перемогою на Євробаченні

Депутати привітали Джамалу з перемогою на Євробаченні Фото: Джамала

Перемога Джамали була особливо символічною напередодні днів пам'яті жертв політрепресій

Народні депутати привітали співачку Джамалу з перемогою на пісенному конкурсі Євробачення-2016. Про це 16 травня під час засідання погоджувальної заявив Голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я від імені ВРУ хочу привітати співачку і її команду з цією перемогою. Нам вкрай важливі сьогодні перемоги",- заявив Парубій.


Голова парламенту також зазначив, що перемога Джамали на Євробаченні була особливо символічною напередодні Дня пам'яті жертв політичних репресій, а також роковин депортації кримських татар.

Нагадаємо, Джамала, яка представляла Україну на пісенному конкурсі Євробачення, отримала перше місце. Так, за результатами за свій виступ вона набрала 534 бали. Зазначимо, що пісня "1944" розповідає про депортацію кримських татар з Кримського півострова у 1944 році. Примітно також, що до останнього моменту букмекери пророкували перемогу представнику Росії Сергію Лазарєву. Джамала ж, за їх даними, повинна була зайняти третє місце. Однак трійку лідерів очолила українська співачка, а друге і третє місця отримали відповідно Демі Чи з Австралії та Сергій Лазарєв з Росії.