ua en ru

Депутати Київради обурені спробами опозиції оскаржити проведення "соціальної" сесії

Поведінка опозиції, яка своїми очима бачила тисячі людей, що вийшли під стіни Київради підтримати депутатів і соціальні рішення сесії 19 серпня, інакше як цинічним назвати важко. Так прокоментувала подачу представниками ВО "Батьківщина" судових позовів, в яких оспорюється проведення сесії 19 серпня, заступник голови постійної комісії з питань гуманітарної політики Зоя Миронова.

"Мені важко предствить, який ступенем цинізму треба володіти, щоб, побачивши очі людей, які прийшли під стіни Київради з вимогою прийняти рішення в їх інтересах, тепер оскаржувати ці рішення. Почалася осінь, починається сесія у Верховній Раді. Але депутати йдуть не на сесію приймати закони з виборів у Києві і інші рішення в інтересах киян, а йдуть у суди, оскаржувати нашу роботу", - сказала Миронова.

"Депутати Київради готові прийняти і виконувати будь-яке рішення судів. Але, мені здається, політикам, які оскаржують сьогодні нашу роботу і наші рішення, прийняті в інтересах вчителів, лікарів, безробітних, в інтересах міста, треба вийти і пояснити людям свою позицію. Чому місто хочуть позбавити коштів на розвиток метро, на реконструкцію вулиць і площ? Чому киян роблять заручниками політичних амбіцій і політичних ігор", - сказала Миронова.

Нагадаємо, що скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду на постанову Окружного адміністративного суду Києва від 9 серпня 2013 року подали столичні міськорганізації ВО "Батьківщина" та політичної партії "Громадянська позиція". Окружний суд цією постановою визнав компетенції на здійснення повноважень Київради і у заступника міського голови - секретаря Київради Галини Гереги. Суд також вирішив, що ця компетенція залишається аж до обрання нового складу Київської міської ради на чергових місцевих виборах.

Крім того, народні депутати від ВО "Батьківщина" Юрій Одарченко та Олександр Чорноволенко подали позов в Окружний адміністративний суд Києва з вимогою визнати незаконним і скасувати розпорядження Гереги про скликання засідання 19 серпня. На їх думку, процедура призначення засідання була порушена. При цьому в позові не оспорюється власне легітимність Київради, про що раніше неодноразово заявляла опозиція.
Як повідомлялося, крім рішень про виділення надбавок столичним бюджетникам на сесії 19 серпня були прийняті інші важливі для життєдіяльності та розвитку Києва рішення. Так, депутати виділили гроші безробітним киянам, які брали участь у громадських роботах, знайшли кошти на виконання проектних робіт з будівництва метро на Теремки-2 і на Троєщину, на завершення будівництва станції метро "Теремки", роботи з реконструкції Поштової площі та вулиць, на придбання снігоприбиральної техніки, на ремонт магістральних каналізаційних колекторів та інше.