ua en ru

Депутати Держдуми РФ сьогодні проведуть закриту зустріч з екс-прем'єром України Азаровим

Сьогодні, 16 жовтня, депутати Державної Думи РФ зустрінуться з колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

Сьогодні, 16 жовтня, депутати Державної Думи РФ зустрінуться з колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим. Про це "Російській службі новин" повідомив член комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків з співвітчизниками Роберт Шлегель.

"Зустріч буде закритою для преси. Вона почнеться в районі 14 годин (за московським часом)", - додав він.

Ініціатором зустрічі виступив голова комітету у справах СНД Леонід Слуцький, повідомили в прес-службі комітету.

"Вирішили такий обмін думками щодо ситуації на Україні провести, щоб послухати з перших вуст", - пояснили там.

Нагадаємо, 28 січня 2014 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку. Після цього австрійське Kronen Zeitung повідомило, що він покинув країну і виїхав до Австрії.

16 квітня колишній генпрокурор повідомив, що Азаров перебуває у розшуку. Правоохоронці звинувачують його у зловживанні владою.

Азаров також є фігурантом санкційного списку ЄС - за підозрою в незаконному привласненні державних коштів в Україні. До нього увійшли екс-Президент України Віктор Янукович, екс-глава адміністрації глави держави Андрій Клюєв, Азаров і ще 16 українських чиновників і бізнесменів. Їм заборонили в'їзд в ЄС, а їхні банківські рахунки на території Євросоюзу були заморожені.

3 жовтня 2014 р. радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що Президент Росії Володимир Путін надав російське громадянство колишньому Президенту України Віктору Януковичу і прем'єр-міністру Миколі Азарову.