ua en ru

Депутат Верховної Ради Криму ініціює звернення до РФ про захист статусу автономії

Депутат Верховного Совета Крыма Владимир Клычников инициирует обращение к Российской Федерации о защите статуса автономии.

Депутат Верховної Ради Криму Володимир Кличников ініціює звернення до Російської Федерації про захист статусу автономії. Про це повідомляє прес-служба Радміну АР Крим.

"Сьогодні ми бачимо, що на хвилі критики центральної влади, на хвилі популістських гасел про європейські цінності, до влади на Україні рветься група націонал-фашистського спрямування, яка зазіхає не тільки на статус Республіки, а в програмі ВО "Свобода" прямо говориться про ліквідацію Автономної Республіки Крим, вони зазіхають на святе: на героїчну історію наших предків, великий російський мова (один з шести мов ООН), визнаний і шанований у всьому світі, нашу культуру", - підкреслив Кличников.

Він зазначив, що "для кримської влади настає момент набратися рішучості і проявити політичну волю, ставши на захист прав і свобод наших виборців".

На лютневій сесії Верховної Ради Кличников запропонував розглянути питання про створення робочої групи по внесенню змін і доповнень до Конституції АР Крим та Конституції України про проведення загальнокримського опитування громадської думки з питання про статус Криму, а також прийняти звернення до Президента та Законодавчим зборам Російської Федерації, виступити гарантом непорушності статусу автономії, захисту прав і свобод громадян.