ua en ru

Денонсація угоди з перебування ЧФ РФ в Україні не має шансів на затвердження, - експерт

Внесений до парламенту законопроект про денонсацію угоди з перебування Чорноморського флоту Росії на українській території не має шансів на затвердження. Таку думку висловив президент Центру "Відкрита політика" Ігор Жданов, пише Deutsche Welle.

Експерт зазначив, що внесення на розгляд парламенту законопроекту народного депутата Андрія Парубія виглядає, як один з елементів підготовки до парламентських виборів 2012 р. " Я думаю, що і Парубій, і "Наша Україна" в цілому будуватимуть свою виборчу кампанію, чи, принаймні, її частину, саме на денонсації харківських угод", - зазначив він.

І.Жданов впевнений, що проект закону в жодному разі не здобуде простої більшості голосів за цього складу парламенту. А якби й здобув, то його ніколи не підпише Президент. Експерт не виключив, що законопроект може бути заблокований вже на стадії його обговорення в профільному комітеті, або під час дебатів щодо його внесення до порядку денного парламентських засідань. І.Жданов не виключив теоретичної можливості денонсації "харківських угод" за умов зміни влади: перевиборів Президента та парламенту. Створення ж умов для зміни влади експерт очікує не раніше 2015 р.