ua en ru

Денисову призначили уповноваженим Ради з прав людини

Денисову призначили уповноваженим Ради з прав людини Фото: Людмила Денисова (facebook.com/denisovamlsp)

Денисова замінить Валерію Лутковську на посаді омбудсмена

Верховна рада України призначила нардепа від "Народного фронту" Людмилу Денисову уповноваженим з прав людини. За відповідне рішення проголосували 280 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова Верховної ради Андрій Парубій вніс пропозицію про дострокове припинення повноважень народного депутата Людмили Денісовою у зв’язку з призначенням Уповноваженим Верховної ради України з прав людини. 285 народних депутатів проголосували за цю пропозицію.

Зазначимо, фракції коаліції погодили кандидатуру Денисової на пост омбудсмена ще в травні 2017 року, однак вже в червні стало відомо, що у сесійній залі не вистачить голосів для її призначення.

Нагадаємо, як раніше повідомляло РБК-Україна, згідно міжфракційних домовленостей призначення омбудсмена йшло у зв'язці з затвердженням нового глави Нацбанку і кадровими призначеннями в Рахункову палату. Зокрема, в якості уповноваженого з прав людини у "Народному фронті" бачили свою колегу Людмилу Денисову. Крім того, як розповів РБК-Україна не під запис один з керівників коаліційної фракції у "Блоці Петра Порошенка" були не проти призначення Денисової, причому це вже було давно погодженим моментом.

У той же час в "Народному фронті" не виключали провал голосування по Денисовій, тому наполягали на пріоритетному голосування за омбудсмена перед питаннями Нацбанку.

"Обидві сторони побоюються, що її можуть "кинути". Дати голоси під Смолія, а потім БПП прокотить Денисову. І так далі", - пояснило логіку дій джерело РБК-Україна в НФ.