ua en ru

Демілітаризована зона не означає вихід українських військових з Маріуполя, - штаб АТО

Демілітаризована зона не означає вихід українських військових з Маріуполя, - штаб АТО Фото: Бойовики на Донбасі

Українські військові при необхідності будуть швидко готові до бою

Створення демілітаризованої зони не означає вихід українських військовослужбовців з Маріуполя Донецької області. Про це у вівторок, 28 липня, повідомив представник штабу антитерористичної операції (АТО) підполковник Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Створення демілітаризованої зони не означає вихід наших військових з Маріуполя - ми лише надаємо важке озброєння", - заявив він.

При цьому він також підкреслив, що в разі агресії бойовиків на Донбасі українські військовослужбовці будуть швидко готові до бою.

"У тридцятикілометровій зоні буде збережено українську військову присутність. Наші бійці будуть там в повній амуніції, з зброєю, автоматами і кулеметами і далі будуть займати укріплені рубежі", - зазначив Гуцуляк.

Варто відзначити, що раніше Президент України Петро Порошенко повідомляв про посилення захисту Маріуполя Донецької області елітними підрозділами Збройних сил України. "Ми підсилюємо захист Маріуполя елітними підрозділами ЗСУ. Не сійте паніку. Не заважайте воювати Збройним силам України!" - заявив Порошенко. Також Президент зазначив, що Маріуполь не належить до буферної зони на лінії розмежування в зоні АТО. За його словами, всі підрозділи залишаються на своїх місцях, а відводиться лише важка артилерія, яка відразу ж буде повернута на своє місце у разі ескалації конфлікту.

Нагадаємо, за даними штабу, бойовики за добу 82 рази обстріляли позиції сил АТО.