ua en ru

Демчишин впевнений, що опалювальний сезон пройде без несподіванок

Демчишин впевнений, що опалювальний сезон пройде без несподіванок Фото: Володимир Демчишин

Україні вдалося накопичити вугілля більше, ніж у минулому році

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин впевнений, що опалювальний сезон 2015/2016 пройде без несподіванок. Про це він повідомив в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент на складах електростанцій забезпечено вугілля мінімум на 900 тисяч тонн більше, ніж у минулому році. По відношенню до минулого року це було 1,6 млн, а на даний момент - це 2,5 млн тонн", - сказав Демчишин і зазначив, що відповідного обсягу вугілля досить, щоб розпочати опалювальний сезон.

Разом з тим, він зазначив фактори ризику опалювального сезону - можливість форс-мажорних випадків у поставках газу з Росії. Міністр запевнив, що Україна до такої ситуації готова і закупила на 1 млрд куб. м газу більше, ніж під час попереднього опалювального сезону.

"З таким обсягом, я впевнений, що ми цей опалювальний сезон пройдемо без будь-яких несподіваних ситуацій... ризику ні на газовому, а ні тепловому, ні на електричному ринку немає",- додав він.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин раніше заявляв, що Україні не вдасться до кінця 2015 р. накопичити в підземних сховищах газу обсяг в 19 млрд куб. м.