ua en ru

У справі про поранення поліцейського у Харкові відкрито кримінальне провадження

У справі про поранення поліцейського у Харкові відкрито кримінальне провадження Фото: у справі про сутички у Харкові відкрито кримінальне провадження

Поліцейському діагностували забито-рвану рану потиличної області

У справі про поранення поліцейського в результаті зіткнення українських активістів і прихильників РФ з червоними прапорами і георгіївськими стрічками біля Меморіалу Слави у Харкові відкрито справу за двома статтями Кримінального Кодексу. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Харківській області.


Зазначено, що лікарі діагностували у харківського поліцейського, потерпілого в ході конфлікту 9 травня, забито-рвану рану потиличної області.

В харківській поліції зазначили, що ця подія "жодним чином не пов'язана з проведенням масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні".

"Правоохоронці зупинили для перевірки на вулиці Петровського автомобіль Фольксваген. В іномарці патрульний поліцейський помітив під сидінням предмет, схожий на зброю. Під час інциденту підозрювані викликали на місце події додаткові сили. Один з чоловіків поранив поліцейського", - сказано в повідомленні.

Співробітники поліції затримали за підозрою у скоєнні кримінального злочину чотирьох чоловік.

Відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК.

Нагадаємо, 9 травня біля центрального входу до Меморіалу Слави активіст спробував зірвати георгіївську стрічку з депутата міської ради Андрія Лесика, який очолював колону прихильників РФ.