ua en ru

У справі Клименко-Курченко вилучено понад 5 млн гривень готівкою

У справі Клименко-Курченко вилучено понад 5 млн гривень готівкою Фото: Сергій Курченко

У відношенні учасників злочинних організацій, організаторами яких, за версією Генеральної прокуратури, є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і харківський бізнесмен Сергій Курченко вилучено понад 5 млн гривень готівкою.

Крім того, згідно з даними ГПУ, у справі Клименко-Курченко було проведено понад 120 обшуків та затримано 13 осіб, для яких суд обрав різні запобіжного заходу - арешту до виходу під заставу.

Максимальна сума застави - 450 млн гривень - була визначена для колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

Крім цього, було накладено арешт на рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1 млрд гривень. При цьому 500 млн гривень - це майно, що належить одній людині - колишньому першому заступнику голови Державної податкової служби Андрія Головача.

На сьогоднішній день у цій справі до суду надіслано п'ять обвинувальних актів.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю РБК-Україна головний військовий прокурор, заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявив, що розраховує завершити розслідування справ Курченко і Клименко до кінця року.