ua en ru

Справою про вбивство екс-губернатора Львівської обл. займається Генпрокуратура

У Генеральній прокуратурі України минулого місяця розглянули кримінальну справу, яка стосується вбивства колишнього голови Львівської обласної державної адміністрації (ОДА) Степана Сенчука. Про це на прес-конференції повідомив заступник прокурора Львівської області Володимир Гураль, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Гураля, представники ГПУ дали вказівки щодо ходу розслідування справи про вбивство С.Сенчука, й оперативно-розшукова робота триває. "Ця справа не припадає порохом", - заявив заступник прокурора Львівської області.
Він також відзначив, що в 2010 р. зросла кількість розкритих умисних убивств, скоєних в області у попередні роки. Так, якщо у 2008 році було розкрито лише одне таке вбивство, у 2009 році - два, то за 8 місяців 2010 р. удалося розкрити три "задавнені" вбивства.
Загалом у цьому році в області зафіксовано 47 умисних убивств, з яких у 13 випадках убивства скоювали особи, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, а ще 9 - раніше судимі.
Щодо вбивства головлікаря Пустомитівської центральної райлікарні, депутата райради Ярослава Федини, заступник прокурора області зазначив, що злочин могли бачити багато людей, оскільки його було скоєно в населеному пункті, але жоден із сусідів не дав свідчень.

Нагадаємо, екс-губернатора Львівської обл. Степана Сенчика було вбито 29 листопада 2005 р. біля цвинтаря у смт Брюховичі (біля Львова). Він приїхав на зустріч зі своїм адвокатом на власному автомобілі, де його застрелив невідомий досі кілер. Посаду голови Львівської ОДА Степан Сенчік обіймав у період з 1999 до 2001 років.