ua en ru

Справа Скрипаля: Британія відправила військових для очищення території в Солсбері

Справа Скрипаля: Британія відправила військових для очищення території в Солсбері Фото: Сергій Скрипаль (iwvpa.net)

Близько 180 військовослужбовців відправлені в Солсбері

Близько 180 військовослужбовців спрямовані в Солсбері (Великобританія) для надання допомоги в розслідуванні справи про отруєння колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки. Про це повідомляє AFP.

"Громадськість не повинна бути стривожена. Під час цього розслідування буде тривати військова допомога", - заявили в поліції.

Так, перед військовими поставлено завдання вилучити з місця події декілька транспортних засобів і предметів, у тому числі машини швидкої допомоги, які могли отримати хімічні забруднення.

Повідомляється, що в числі відряджених військових - службовці Королівської морської піхоти Великобританії та інші військові фахівці, що отримали спеціальну підготовку за програмою хімзахисту.

Так, 4 березня Скрипаль і його дочка були знайдені без свідомості на лавці в центрі Солсбері. Слідчі встановили, що вони отримали отруєння нервово-паралітичною речовиною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська антитерористична поліція допомагає розслідування передбачуваного отруєння колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля.