ua en ru

Справа перекладача Гройсмана: суд розглядає письмові докази

Справа перекладача Гройсмана: суд розглядає письмові докази Фото (РБК-Україна)

Також прокурори подали клопотання про продовження строку тримання під вартою

В Голосіївському суді Києва сьогодні, 3 вересня, розпочалося засідання у справі колишнього перекладача прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова, якого підозрюють у державній зраді. Про це із зали суду передає кореспондент РБК-Україна.

Зараз йде стадія розгляду письмових доказів. Також прокурори подали клопотання про продовження строку тримання під вартою. Відзначимо, що на минулому засіданні розпочався розгляд по суті. Сторона звинувачення також заявила про наявні докази спілкування обвинуваченого з громадянином Росії, який є співробітником російської розвідки.

Так, 20 грудня 2017 року співробітники Служби безпеки України затримали агента російських спецслужб в секретаріаті Кабінету міністрів України. Ним виявився Станіслав Єжов. В СБУ тоді ж розповіли, що Єжов був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження.

Правоохоронці задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав з допомогою спеціального устаткування інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку. Разом з тим, 22 грудня 2017 року суд обрав Єжову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 17 лютого.

Нагадаємо, на засіданні в Голосіївському суді по справі Єжова сторона звинувачення заявила, що зустріч Гройсмана і спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера в 2017 році була записана.