ua en ru

У справі Нємцова з'явився високопоставлений представник Чечні

У справі Нємцова з'явився високопоставлений представник Чечні Фото: Борис Нємцов

В Англію надійшов запит з РФ про можливість допиту в Лондоні банкіра Горбунцова

У матеріалах справи про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова з'явився "високопоставлений представник Чечні", який раніше фігурував у справах про замахи на братів Сулима та Руслана Ямадаєвих, а також співвласника "Конверс груп" Олександра Антонова, передає "Росбалт" з посиланням на джерела.

Зокрема, в Англії надійшов запит з Росії про можливість допиту в Лондоні банкіра Германа Горбунцова. На думку співрозмовника агентства, запит в Англію безпосередньо пов'язаний зі справою Нємцова. У матеріалах про вбивство Ямадаєва і замаху на Антонова є інформація про те, що Хацуо приїжджав в ОАЕ в 2009 році, коли в цій країні велася підготовка замаху на екс-командира батальйону "Схід" Суліма Ямадаєва. Потім Хацуо потрапив у поле зору оперативників у зв'язку з розслідуванням розстрілу Руслана Ямадаєва і замаху на Антонова, телефони поставили на прослуховування.

Відразу після того, як в Дубаї застрелили Суліма Ямадаєва, Хацуєву по телефону зателефонував високопоставлений представник Чечні і сказав, що того не треба більше їхати в ОАЕ, оскільки "клієнт потонув". Так само було зафіксовано ще кілька випадків переговорів Хацуєва і представника Чечні.

Як вважає джерело "Росбалта", в ході розслідування вбивства Нємцова було встановлено, що Руслан Геремеев, в момент, коли йшла підготовка розстрілу політика, зідзвонювався з тим же високопоставленим представником Чечні і навіть зустрічався з ним в "Президент-Готелі". Причому на ці зустрічі разом з Геремеєвим приїжджав і Заур Дадаєв, який звинувачується у виконанні вбивства Нємцова.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, після нових опитувань свідків та інших слідчих дій у бригади по розслідуванню вбивства Нємцова вже немає достатніх підстав підозрювати колишнього бійця чеченського батальйону "Північ" Руслана Геремеєва в причетності до вбивства.