ua en ru

Декларацію про реформу ООН підтримали 128 країн

Декларацію про реформу ООН підтримали 128 країн Фото: генсек ООН Антоніу Гутерріш (unmultimedia.org)

Декларація щодо реформи ООН направлена на спрощення процедур і децентралізацію рішень

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш виступив із заявою про реформу ООН, яку вже підтримали 128 країн. Про це повідомляється на сайті ООН.

"Наша спільна мета - це, щоб в XXI століття ООН була більше зосереджена на людях, і менше на процесі, більше на наданні допомоги, і менше на бюрократії", - заявив генеральний секретар ООН.

За його словами, декларація про реформу ООН, яка складається з 10 пунктів, спрямована на спрощення процедур і децентралізації рішень, з більшою прозорістю, ефективністю та підзвітністю.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп планував провести 18 вересня в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку саміт світових лідерів за реформи Організації Об'єднаних Націй.

Лідери країн будуть запрошені на зустріч, якщо підпишуть складається з десяти пунктів декларації, у якій міститься заклик до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерришу "почати ефективну і доцільну реформу" всесвітньої організації. "Ми підтримуємо генерального секретаря в справі внесення конкретних змін у структуру ООН з метою кращого узгодження своєї роботи з гуманітарної допомоги, розвитку та підтримання мирних ініціатив", - йдеться в документі.

Також підписали декларацію зобов'язуються "скорочувати зайва кількість мандатів, у тому числі серед основних органів ООН". За даними агентства, зустріч з реформи запланована за день до виступу Трампа на 72-й сесії Генасамблеї ООН.