ua en ru

Давній соратник Берлусконі порадив йому піти у відставку з посади прем'єр-міністра Італії

Давній соратник прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі - голова національно-консервативної партії "Ліга Півночі" Умберто Боссі - рекомендував йому піти у відставку, за що активно виступає опозиція республіки, передає Reuters.
"Ми запропонували прем'єр-міністрові піти у відставку", - заявив Боссі. Він додав, що вакантну посаду, на його думку, повинен зайняти секретар очолюваної Берлусконі правоцентристської партії "Народ свободи" Анджеліно Альфано.
В даний час "Ліга Півночі", а також деякі члени "Народу свободи" наполягають на формуванні нового центристського уряду, який, на їх думку, повинен запобігти економічній кризі в країні, а також відновити довіру ринків.
Раніше п'ять членів "Народу свободи" відмовилися брати участь в наміченому на 8 листопада 2011 р. голосуванні за затвердження виконання бюджету республіки за 2010 р., що може позбавити правлячу партію парламентської більшості. Якщо виконання бюджету підтримають менше 310 законодавців з 630, тиск на Берлусконі різко збільшиться.
Прибутковість 10-річних держоблігацій Італії в ході сьогоднішніх торгів встановила новий рекорд за час існування єврозони - 6,74%. Станом на 11:20 за київським часом ринкова ціна італійських бондів трохи відновилася, а ставка відкатилася до 6,62%. Проте прибутковість держоблігацій Італії, як і раніше, близька до критичної відмітки в 7%, досягнення якої раніше змусило Грецію, Ірландію і Португалію звернутися за допомогою до Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду.