ua en ru

Д.Стросс-Кан: Іспанія сама подолає європейську боргову кризу

Іспанія подолає європейську боргову кризу без сторонньої допомоги, а загрози існуванню єдиної валюти немає, заявив в інтерв'ю Reuters глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан.
"Я не думаю, що ризики для Іспанії будуть такими вже великими в 2011 р. Це не означає, що ризиків немає зовсім, але я не настільки песимістичний щодо іспанської економіки", - заявив Д.Стросс-Кан.
Президент МВФ сказав, що лідерам Євросоюзу треба діяти більш рішуче, щоб запобігти поширенню боргової кризи по єврозоні. Однак Д.Стросс-Кан висловив упевненість в тому, що єдина валюта переживе кризу і, в підсумку, європейські інститути стануть більш стійкими.
"Я бачу багато причин, через які в єврозони можуть бути проблеми з економічним зростанням, безробіттям і соціальним сектором, але це не означає, що я бачу в цьому будь-яку загрозу для єдиної валюти".
Він висловився у позитивному ключі про майбутнє Ірландії, висловивши впевненість у тому, що програми допомоги від МВФ і Євросоюзу країні буде достатньо, щоб знайти зворотну дорогу до економічної стабільності.