ua en ru

Члени ЦВК в роздумах і вивчають рішення ВАСУ про позбавлення мандатів Балоги та Домбровського, - Магера

Члени Центральної виборчої комісії (ЦВК) в роздумах і вивчають рішення Вищого адміністративного суду (ВАСУ) про позбавлення депутатських мандатів Петра Балоги та Олександра Домбровського. Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера сьогодні в ефірі "5 каналу". Магера підкреслив, що до ЦВК ще не надходив текст повного рішення ВАСУ і прогнозує, що це буде 12-13 лютого.

"Члени ЦВК в роздумах і вивчають те рішення, яке є.. Мені самому дуже цікаво, яким чином суд мотивував це рішення... На мою думку, навіть один із пунктів постановляючої частини, які стосуються зобов'язання ЦВК вжити дії щодо повторних виборів, як на мене дещо є нездійсненним. Хоча б з однієї простої причини, там далі написано, навіть в тому ж рішенні суду: у відповідності до вимог закону про вибори народних депутатів", - наголосив Магера.

Також він вважає неконституційним рішення ВАСУ, бо Конституція наводить вичерпний перелік випадків, за яких можливо припинити повноваження обраного депутата, і рішення ВАСУ не відповідає жодному з них. Також Магера нагадав, що рішення припинити повноваження депутата в будь-якому разі може ухвалити тільки Верховна Рада, але не суд.

Читайте також: Рибак буде ініціювати звернення до КСУ у справі про позбавлення мандатів Балоги і Домбровського