ua en ru

Члени коаліції ведуть безкомпромісну боротьбу за владу, - Медведчук

Події останніх днів доводять, що в парламентській коаліції немає ні єдності, ні команди, ні розуміння суті того, що відбувається. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"Як тільки у Раду вносяться потрібні країні законопроекти, представники парламентської більшості забувають про свою громадянську позицію і дані народу обіцянки", - зазначив політик.

За словами Медведчука, бійки між членами коаліції, неперсональне голосування, кулуарні торги, підкилимні домовленості стали повсякденним явищем у парламенті. "Причини коаліційних розборок зрозумілі навіть тим, хто недосвідчений у політичних інтригах: члени "єдиної команди" ведуть безкомпромісну боротьбу за владу", - впевнений він.

Політик вважає, що "кулуарщина" стала невід'ємною частиною роботи Ради. "П'ятничні голосування, як правило, нерезультативні: рідкісний депутат досидить до середини робочого дня. "Апогей апофеозу" - засідання ВР 23 квітня: перерва - сигнальні голосування - перерва - знову сигнальні голосування. Так працюють народні обранці", - додав він.

"Однак у всіх бідах і злосчастьях проєвропейської коаліції провладні сили звинувачує не себе, а таємничих ворогів. Доходить до абсурду: критика влади вже прирівнюється до інакомислення і вважається чи не злочином", - підкреслив він.

На думку Медведчука, за коаліційними розбірками народні обранці забувають про присягу, яку давали українському народу.