ua en ru

Чистий збиток Hewlett-Packard в III кварталі 2012 фіскального року склав 8,86 млрд дол. проти прибутку роком раніше

Чистий збиток виробника комп'ютерів Hewlett-Packard (HP) у III кварталі 2012 фіскального року, який закінчився 31 липня 2012 р., склав 8,86 млрд дол. проти чистого прибутку в 1,93 млрд дол. за підсумками аналогічного періоду минулого року. Про це йдеться в офіційному звіті компанії.

Виручка компанії в III кварталі 2012 фіскального року знизилася на 4,9% і склала 29,67 млрд дол. проти 31,19 млрд дол. за аналогічний період минулого року. Збиток на одну звичайну акцію склав 4,49 дол., в той час, як в III кварталі 2011 фіскального року прибуток на одну звичайну акцію досягла 0,94 дол.

"HP все ще перебуває на ранніх етапах багаторічної зміни, і ми істотно прогресуємо, незважаючи на зустрічний вітер. Протягом кварталу ми зробили важливі кроки, щоб зосередитися на стратегічних пріоритетах, управляти витратами, провести необхідні організаційні зміни і поліпшити баланс", - зазначила президент і виконавчий директор компанії Мег Уїтман.

Компанія Hewlett-Packard займається випуском персональних комп'ютерів, КПК, ноутбуків, моніторів, принтерів і периферійних пристроїв, а також наданням комп'ютерних рішень в різних областях. У квітні 2012 р. компанія виграла тендер на постачання устаткування для створення служби "112" в Україні, однак згодом угоду було визнано недійсною через "недосконалість законодавства України".