ua en ru

Чистий прибуток Fortis в 2009 р. склав 1,2 млрд євро проти збитків роком раніше.

Чистий прибуток страхової групи Fortis, що базується в Бельгії, в 2009 р. склав 1,19 млрд євро проти чистих збитків в 2008 р. на суму 28 млрд євро. Валовий обсяг страхових премій Fortis за підсумками 2009 р. склав 9,25 млрд євро, що на 9% більше, ніж аналогічний показник 2008 р., що складав 8,46 млрд євро. Такі цифри наводяться в поширеному сьогодні звіті Fortis.

У показник чистого прибутку Fortis за 2008 р. були включені збитки з перерваних операцій у розмірі 27,4 млрд євро, зазначає Fortis в поясненнях до звітності.

В кінці 2009 р. бельгійська компанія енергійно позбавлялася від державних облігацій Греції. Невизначеність фінансового стану низки європейських країн, що "посилилася, негативно вплинула на ринкову вартість південноєвропейських інвестицій Fortis", - йдеться в матеріалах компанії. В результаті Fortis була вимушена продати грецькі боргові інструменти на суму близько 850 млн. євро, а в перші місяці 2010 р. компанія закрила позиції ще по 1,5 млрд євро держоблігацій - переважно італійських.

У окремому прес-релізі, опублікованому сьогодні, Fortis повідомила, що незабаром змінить ім'я на Ageas. "Зміна назви - наступний логічний крок на шляху до перетворення Fortis з банківсько-страхової групи в міжнародну страхову компанію", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні 2008 р. уряди Нідерландів і Бельгії викупили банківські підрозділи Fortis в своїх країнах за 16,8 млрд євро і 9,4 млрд євро відповідно. Після цього бельгійський уряд з свого боку домовився про перепродаж 75% банка Fortis Belgium і 100% страхового підрозділу Fortis в Бельгії французькому банку BNP Paribas.