ua en ru

Чистий прибуток китайської Sinopec в I півріччі 2013 зросла на 7,9% - до 5,6 млрд дол

Чистий прибуток китайської компанії China National Petroleum Corp. (Sinopec) за підсумками I півріччя 2013 р. зросла на 7,9% і склала 34,389 млрд юанів (5,6 млрд дол.). Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Виручка компанії виросла на 17% до 139 млрд юанів, при цьому чистий видобуток нафти і газу збільшився на 23% до 198,1 млн барелів. Настільки сильні показники компанії вдалося продемонструвати завдяки вдалій покупку канадської Nexen.

"Ми домоглися вражаючого прогресу в процесі інтеграції бізнесу після угоди. Компанія також активно готується до лістингу на фондовій біржі Торонто, який був умовою придбання", - зазначив глава компанії Лі Фаньжун.

Купівля канадської компанії надала Sinopec доступ до родовищ нафти і газу на заході Канади, в Північному морі, Мексиканській затоці і біля берегів Нігерії. Згідно з очікуваннями компанії операція дозволить наростити обсяги видобутку нафти і газу приблизно на 20% і збільшити розмір нафтогазових резервів приблизно на третину.

Нагадаємо, в червні 2013 р. Sinopec домовилася про купівлю нафтогазових активів американської Marathon Oil Corp. на шельфі Анголи за 1,52 млрд дол.

Sinopec Corp., (China Petroleum & Chemical Corporation) - китайська інтегрована енергетична і хімічна компанія. Найбільша компанія КНР, акції якої обертаються на біржі (по виручці 2006 р.). Друга за обсягами видобутку нафтогазова компанія країни (після PetroChina).