ua en ru

Число жертв обвалення будинку в Бангладеш досягло 580 осіб

Кількість жертв обвалення фабричного будівлі в Бангладеш досягло 580 осіб, передає Associated Press з посиланням на місцеві посадові особи.

Рятувальники продовжують пошуково-рятувальні роботи, проте в даний момент шанси виявити живих вкрай малі. За повідомленнями очевидців, рятувальникам доводиться використовувати освіжувач повітря з-за сильного запаху розкладених тіл, викликаного високою вологістю і температурою повітря. Як зазначають рятувальники, в деяких випадках тіла загиблих вдається впізнати лише по знайденим у них перепустками посвідченнями особи.

Експерти відзначають, що це одне з найбільших подій на швейній фабриці за всю історію існування індустрії. За кількістю жертв обвалення фабрики Raba Plaza перевершило пожежа на фабриці Triangle Shirtwaist в Нью-Йорку в 1911 р., забрав життя 146 осіб, і пожежа на фабриці в Пакистані в 2002 р., жертвами якого 260 людей.
24 квітня 2013 р. у передмісті Дакки обрушився восьмиповерховий виробничий комплекс Rana Plaza, в якому розміщувалися кілька підприємств з пошиття одягу. У момент трагедії в будинку перебували близько 3 тис. осіб. З-під завалів було врятовано понад 2,4 тис. осіб. Власник будівлі Сохель Рана був арештований через кілька днів на заході Бангладеш, звідки він мав намір утекти до Індії. За даними правоохоронних органів, 23 квітня наглядові служби наказали бізнесменові евакуювати робітників з будинку, оскільки в ньому були виявлені тріщини, однак він проігнорував це розпорядження.

Читайте також: Кількість жертв обвалення будинку в Бангладеш зросла до 540 чоловік