ua en ru

Крах судна біля о. Лампедуза: Кількість загиблих зросла до 274 осіб

Кількість загиблих в результаті аварії судна біля о. Лампедуза зросла до 274 чоловік. Ця цифра була уточнена після того, як водолази підняли на поверхню ще 38 тіл.

Кількість загиблих в результаті аварії судна біля о. Лампедуза зросла до 274 чоловік. Ця цифра була уточнена після того, як водолази підняли на поверхню ще 38 тіл, передає Associated Press. Раніше повідомлялося про 232 загиблих.

На судні знаходилися близько 500 чоловік - в основному сомалійці та еритрейці, з них 155 осіб вдалося врятувати. Передбачається, що на затонулому судні знаходяться ще десятки тіл, і кількість жертв може зрости.

Судно з мігрантами зі Східної Африки на борту, що відплило з лівійського порту Місурата в напрямку Італії, припинило рух після поломки двигуна. Щоб привернути увагу рятувальників, пасажири підпалили простирадло, але в результаті необережного поводження з вогнем на судні загорівся резервуар з паливом. Рятуючись від пожежі, люди перемістилися до борту, не зайчепленого вогнем, чим викликали сильний крен судна, яке перекинулося і затонуло. Наразі воно лежить на дні Середземного моря на глибині 47 м. Берегова охорона припускає, що роботи з вилучення тіл займуть ще два дні.

Нагадаємо, в кінці вересня щонайменше 13 африканських мігрантів загинули біля самого берега Сицилії, намагаючись вибратися на берег з переповненої баржі.

За словами представників італійської влади, судно, переобтяжене нелегалами, сіло на мілину недалеко від р. Рагуза на південно-сході Сицилії. Намагаючись досягти берега вплав, багато з них стрибнули у воду, однак загинули у водах Середземного моря.

У серпні італійська поліція виявила на березі Сицилії тіла шістьох загиблих мігрантів, які намагалися нелегально проникнути в країну на риболовецькому судні.

Щорічно десятки тисяч людей намагаються дістатися до берегів Європи з узбережжя Північної Африки, вирушаючи в дорогу найчастіше на судах, непридатних для мореплавства; тисячі з них гинуть в море. Проміжною точкою міграції є маленький острів Лампедуза, що належить Італії, де розташований табір для переміщених осіб

За даними ООН, у першій половині 2013 р. в Італії прибуло близько 8 тис. нелегальних мігрантів, більшість з них з африканських країн, розташованих на південь від Сахари, зокрема, з Еритреї та Сомалі. У 2012 р. при спробі потрапити в Європу загинули або пропали без вісті в морі близько 500 мігрантів.