ua en ru

Число криптовалют продовжує зростати, - аналітик

Число криптовалют продовжує зростати, - аналітик

Їх кількість видів вже наближається до 1000

Кількість криптовалют продовжує зростати. Про це в коментарі РБК-Україна сказав старший аналітик Альпарі Роман Ткачук.

"1 липня стартував ICO (аналог IPO) блокчейн-мережі Tezos. Її авторами є вихідці з інвестиційної сфери подружжя Артур Брейтман (працював у Goldman Sachs і Morgan Stanley) і Кетлін Брейтман (з Bridgewater). ICO користується популярністю. Криптотрейдери активно вкладають біткоіни і ефіри в цей проект", - зазначив він.

За словами аналітика, за поточним курсом ICO зібрало близько 250 млн доларів, що є найуспішнішим і найбільш дорогим розміщенням в історії. Він зазначив, що до цього рекорд належав блокчейн-стартапу EOS, що зібрав на першому етапі 170 млн доларів.

"Віртуальне розміщення Tezos закінчиться наступного тижня. На наш погляд, проекту під силу набрати 500 млн доларів", - додав Ткачук.

Він допустив, що в найближчі місяці інвестори будуть віддавати перевагу Tezos ефіру, який у червні пережив збій роботи системи через велике число транзакцій в ході ICO Status.

"Ринок криптовалют продовжує зростати. Їх кількість видів вже наближається до 1000. Головним залишається біткоін. Його капіталізація складає 42 млрд доларів. Це більше 40% від сумарної капіталізації ринку криптовалют, в минулому році цей показник становив 90%", - резюмував аналітик.