ua en ru

Кількість біженців з М'янми зросла до 436 тис. осіб, - ООН

Кількість біженців з М'янми зросла до 436 тис. осіб, - ООН Фото: біженці з М'янми (unhcr.org)

ООН закликала уряд М'янми вирішити кризу з біженцями

Кількість втікачів мусульман рохінджа з М'янми у Бангладеш в результаті масових зіткнень зросла до 436 тис. осіб. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на дані Організації об'єднаних націй (ООН).

"В результаті хвилі насильства 436 тис. мусульман рохінджа втекли з М'янми в сусідню Бангладеш", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді заявив на прес-конференції в Бангладеш, що "рішення цієї кризи лежить на М'янмі".

Він підкреслив, що до цього моменту світ повинен допомогти "глибоко травмованим" біженцям, які зіткнулися з величезними труднощами.

"Вони бачили, як згоріли села, сім'ї розстріляні або зарубані до смерті, з жінками і дівчатами жорстоко поводились", - заявив Гранді, який напередодні спілкувався з біженцями в Бангладеш.

Крім того, комісар закликав до "швидкої активізації" допомоги біженцям і подякував Бангладеш за збереження відкритого кордону.

Зазначимо, зіткнення почалися 25 серпня 2017 року, коли бойовики рохінджа атакували поліцейські пости в північній частині штату, убивши 12 співробітників служби безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в М'янмі спалено близько 200 сіл мусульман народності рохінджа.