ua en ru

Чиновники Мінпрому та НДІ "Оріон" привласнили 2 млн грн, призначені на розробку військової техніки, - ГПУ

Чиновники Міністерства промислової політики України у змові з посадовими особами державного підприємства "НДІ "Оріон" привласнили 2 млн грн під час виконання державного контракту. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Так, Генеральною прокуратурою України проведено перевірку додержання законодавства при виконанні завдань зі створення нових видів зразків військової техніки, а також законності витрачання бюджетних коштів на вказані цілі.

Як повідомили в Головному управлінні нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генеральної прокуратури України, за результатами перевірки до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), службовими особами Міністерства промислової політики України та державного підприємства "НДІ "Оріон".

Зокрема, службові особи Міністерства промислової політики замовили на ДП "НДІ "Оріон" технологію розроблення нового зразку техніки. Встановлено, що під час виконання державного контракту з оборонного замовлення зазначені особи, внаслідок зловживання службовим становищем, завдали збитки на загальну суму понад 2 млн грн.