ua en ru

У Чернівецькій області обікрали ювелірну крамницю

У Чернівецькій області обікрали ювелірну крамницю Фото: пограбування ювелірного магазину в Чернівецькій області (cv.npu.gov.ua)

В результаті інциденту продавчиня крамниці отримала поранення

В Чернівецькій області, місті Сокиряни, вчора, 9 вересня, двоє невідомих чоловіків у масках зайшли до магазину та заволоділи коштовними прикрасами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції області.

Зазначається, що наразі встановлюється перелік поцупленого та сума завданих збитків.

"Близько опівдня 9 вересня двоє невідомих чоловіків у масках зайшли до магазину у місті Сокиряни. Погрожуючи предметом, схожим на зброю, та завдавши ударів 37-річній жінці-продавцю, зловмисники розбили вітрини й заволоділи ювелірними виробами. Після скоєння злочину нападники поїхали на позашляховику Jeep Grand Cherokee іноземної реєстрації у невідомому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Слідчі Сокирянського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Поліція вживає заходів для встановлення осіб нападників і їх місцезнаходження.

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року о 14:40 стало відомо, що у відділення "Укрпошти", розташованого на вулиці Шевченка, увійшов чоловік у масці з метою пограбування. Про цей факт одна з працівниць відділення повідомила чоловікові, а той оперативно передав інформацію поліції. Зловмисник забарикадувався у відділенні і заявив про захопленні заручників. На той момент у приміщенні перебувало 7 дорослих та 2 дітей.

Зазначено, що близько 18:00 групі переговірників вдалося вмовити чоловіка звільнити двох неповнолітніх 11 і 13 років, а також трьох жінок. В обмін йому було запропоновано прийняти керівника кримінальної поліції Харківської області В'ячеслава Давиденка, який перебував у цивільному одязі. Зловмисник погодився на звільнення людей, однак відмовився від обміну їх на співробітника поліції.

Після опитування звільнених заручників за наявними прикметами і специфічними особливостями поведінки і рис особи - правопорушника вдалося ідентифікувати. Ним виявився раніше судимий житель Харкова.

7 вересня 2018 року суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Володимиру Безуху, обвинуваченого у захопленні заручників у відділенні "Укрпошти" в місті, ще на 60 діб.