ua en ru

Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" відновлюють виробництво

Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" відновлюють виробництво Фото: "Рівнеазот"

При цьому "Стирол" і Сєверодонецький "Азот" можуть почати свою роботу тільки після завершення АТО

Два підприємства групи Ostchem Дмитра Фірташа - ПАТ "Рівнеазот" та ПАТ "Азот" (Черкаси) почали процес запуску виробництв. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ostchem.

"Всі проблемні питання, які перешкоджали запуску наших підприємств, вирішені. Ми запускаємо два заводи", - заявив перший заступник генерального директора Ostchem Олег Кікта.

Він зазначив, що групі вдалося врегулювати всі фінансові питання з боргами компаній перед ДП "Газ України" і НАК "Нафтогаз України". Сторони підписали 16 мирових угод.

"Це означає, що взаємини заводів Ostchem з ДК "Газ України" і НАК "Нафтогаз України" врегульовані. Газ, що належить заводам, розблоковано, газопостачання заводів відновлено", - сказав Кихта.

За період простою, який тривав майже чотири місяці, на заводах проведена програма ремонтів і модернізації.

"У цьому році, як і в попередніх, ми гарантуємо, що всі платоспроможні заявки на поставку мінеральних добрив на 100% виконані. Контракти укладаються на весняну посівну 2016 року", - підкреслив перший заступник Ostchem.

При цьому вхідні в Ostchem "Концерн "Стирол" і Сєверодонецький "Азот" можуть почати роботу виключно після закінчення АТО і створення безпечних умов роботи.

Нагадаємо, в кінці травня Group DF останавила два підприємства Ostchem - Черкаський ПАТ "Азот" та ПАТ "Рівнеазот".