ua en ru

Чавес розпочав перший офіційний візит після операції - він прибув до Аргентини на саміт нового блоку країн CELAC

Президент Венесуели Уго Чавес розпочав свій перший офіційний візит після операції з видалення злоякісної пухлини. Глава держави прибув до Аргентини, де сьогодні відкриється перший саміт нового блоку країн Латинської Америки і Карибського басейну - CELAC, передає BBC.
Основною метою нової групи держав є підтримка релігійних зв'язків між країнами-учасницями. Крім того, блок буде вивчати реакцію регіону на світову фінансову кризу, сприятиме економічному розвитку, а також обговорюватиме спільні методи боротьби з торгівлею наркотиками.
Примітно, що до складу блоку не увійшли США і Канада на відміну від уже існуючих в даному регіоні організацій. Крім того, учасницею CELAS стане Куба, яка в 2009 р. відмовилася увійти до складу Організації американських держав (OAS), що знаходиться під керівництвом Вашингтона. Чавес підкреслив, що додатковим завданням CELAC є обмеження впливу США на регіон.
За словами Президента Венесуели, майбутній дводенний саміт в аргентинській столиці Каракасі - "найважливіша політична подія в Америці за останнє 100 років".