ua en ru

Чавес частково розподілить свої повноваження з управління країною між соратниками

Президент Венесуели Уго Чавес частково розподілить свої повноваження з управління країною між соратниками. Виступаючи по національному телебаченню, венесуельський лідер повідомив, що частину своїх обов'язків передає віце-прем'єрові країни Еліасу Хоа. Він займатиметься питаннями переведення бюджету урядовим міністерствам, президентським комісіям, а також рядом питань бізнесу, передає РБК. У свою чергу міністр планування і фінансів Венесуели Хорхе Джордані теж отримав ряд нових обов'язків.
Нагадаємо, національна асамблея Венесуели схвалила запит Президента країни Чавеса на від'їзд на Кубу для продовження лікування. Було одноголосно вирішено, що голова держави може покинути країну для проходження хіміотерапії в Гавані. Дебати з питання були гарячими - прихильники опозиції погоджувалися, що у Президента є право отримати медичну допомогу, проте вони протестували проти того, щоб Чавес залишався при владі, знаходячись за кордоном.
Раніше стало відомо, що Президент Венесуели повертається на Кубу для проходження наступного етапу лікування раку. На Кубі Чавес планує пройти курс хіміотерапії.
10 червня 2011 р. Чавесу на Кубі була зроблена операція з видалення внутрішньотазового абсцесу. Пізніше кубинські лікарі видалили ракові клітки з організму венесуельського лідера. При цьому не уточнювалося, який вид раку виявлений у голови південноамериканської держави.
Чавес повернувся до Венесуели 4 липня 2011 р., проте до цих пір не стихають розмови про стан його здоров'я і про можливість управління країною після проведеної операції.