ua en ru

CAS не дозволив "Металісту" грати з "Шальке" за вихід у групу Ліги чемпіонів

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) відхилив прохання "Металіста" про зупинення рішення УЄФА про виключення клубу з єврокубків у сезоні 2013/2014. Про це написав на гостьовій сторінці уболівальників "Металіста" віце-президент клубу Костянтин Пивоваров.

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) відхилив прохання "Металіста" про зупинення рішення УЄФА про виключення клубу з єврокубків у сезоні 2013/2014. Про це написав на гостьовій сторінці уболівальників "Металіста" віце-президент клубу Костянтин Пивоваров.

"На жаль, CAS відмовив нам у проханні про призупинення рішення УЄФА. Безпрецедентне рішення... Юристи зараз вивчають наші подальші можливості... Судячи з усього, рішення CAS було написано ще вчора, тому що в ньому немає ні найменшої згадки про рішення Верховного суду Швейцарії, яке ми їм з самого ранку переслали. Мабуть подамо ще одну апеляцію, посилаючись на рішення Верховного суду Швейцарії. Будемо боротися до кінця...", - повідомив Пивоваров.

Однак юрист клубу Маркіян Ключковський повідомив, що робити висновки зарано, адже немає реакції УЄФА. "В призупиненні рішення УЄФА нам відмовлено, але Лозаннський суд з технічної точки зору не встиг врахувати рішення Верховного суду Швейцарії про призупинення свого рішення по матчу "Металіст" - "Карпати". Тому поки рано робити якісь висновки", - пояснив юрист.

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду по справі харківського "Металіста".

"Металіст" подав заяви в CAS і Верховний суд Швейцарії з проханням призупинити дискваліфікацію клубу з єврокубків, поки буде розглядатися апеляція на рішення дисциплінарного комітету УЄФА.

УЄФА днями виключила "Металіст" з єврокубків на сезон 2013/2014 за нібито зіграний в 2008 р. договірний матч. Харків'ян у плей-офф ЛЧ замінить грецький ПАОК. "Металіст" має намір оскаржити рішення УЄФА.

Нагадаємо, в 2008 р. нібито договірний матч "Металіст" - "Карпати" завершився перемогою харків'ян - 4:0. Пізніше футболіст львівського клубу Сергій Лащенков заявив у ЗМІ, що матч був договірним. Українські судові інстанції присудили командам за мінус 9 очок в сезоні 2011/2012 і різноманітні штрафи. Клуби подали апеляцію в Лозанну.

CAS виніс свій вердикт 2 серпня. Згідно з рішенням суду, харківський клуб був позбавлений бронзових медалей сезону 2007/2008, а спортивний директор клубу Євген Красніков дискваліфікований на п'ять років. При цьому очок з команди знімати не будуть. Після цього УЄФА ухвалила рішення виключити "Металіст" з Ліги Чемпіонів.

У цьому сезоні харківський клуб дебютував у головному європейському футбольному турнірі, посівши у минулому чемпіонаті друге місце. "Металіст" вже за підсумками двох матчів пройшов грецький ПАОК, а тепер повинен був битися з німецьким "Шальке".